top of page
חיפוש

איך נחזק את הבטחון העצמי של הילדים שלנו?

כולנו כהורים רוצים ילדים בעלי תחושת מסוגלות, ערך עצמי ובטחון עצמי. אז קבלו 6 דברים שחשוב שהילד שלכם ישמע מכם כל יום כדי לחזק את הבטחון העצמי שלו: אני אוהב.ת אותך, אתה מסוגל, תודה ששיתפת אותי, תודה שעזרת לי, ראיתי שהתאמצת, אתה יכול להיות גאה בעצמך! מוזמנים לקרוא למה זה חשוב.


אחד האתגרים המרכזיים בהורות הוא לגדל ילדים בעלי בטחון עצמי ותחושת מסוגלות חזקה. אדלר, טען שהדרך החשובה ביותר לפתח בטחון עצמי אצל ילדים היא על ידי יצירת קשר אהבה וקבלה ללא תנאי בינם לבין ההורים.  

לפי אדלר, ילדים חשים ראויים לאהבה ומוערכים כאשר הם חשים שההורים שלהם מכירים בהם באופן מלא, מקבלים אותם כפי שהם ללא דרישה לשינוי ומראים להם אהבה ללא קשר להישגים או להצלחות. כשילד חש שהוא נאהב ורצוי בעיני הוריו בלי קשר למידת הצלחתו, הוא מפתח ביטחון ללכת ולנסות דברים חדשים מבלי לפחד מכישלון.

אדלר ציין כמה כלים שיכולים לסייע לבנות בטחון זה בילדים:

1. חיזוקים חיוביים - תגובות כמו "אני אוהב/ת אותך" או "אתה מסוגל" מעניקות לילד תחושה של ערך עצמי שאינה תלויה בהישגים.

2. התייחסות לתהליך - חיזוקים כמו "ראיתי שהתאמצת" מעבירה מסר שהילד נאהב גם כשהוא רק מנסה ומתאמץ ולא רק כשהוא מצליח. זה מנרמל כישלונות וטעויות כחלק מתהליך הלמידה.

3. הערכת מאמצים ולא רק תוצאות - משפטים כמו "תודה ששיתפת אותי" או "תודה שעזרת לי" מראים שההורה רואה ומעריך את מאמצי הילד ולא רק את הישגיו.  

4. מתן אחריות - אדלר טען שמתן תפקידים ואחריות משמעותית מגבירה תחושת הערך העצמי והמסוגלות של הילד.

5. דוגמה אישית - ילדים חשים הערכה ואמון עצמי כשהם רואים שההורים שלהם מאמינים ביכולות ובערך העצמי שלהם.

לפי אדלר, כשילדים חשים שהם נאהבים לחלוטין על ידי הוריהם ללא תלות בהישגים והצלחות, הם פנויים להרגיש בטוחים יותר להתאמץ ולהשקיע מאמץ במקום לפחד מכישלון. ולכן כהורים, אם נרצה לבנות בטחון עצמי בילדינו, עלינו קודם כל להעניק להם קבלה, אהבה והערכה מלאה בלי קשר לתוצאות.

יישום גישה זו בפועל דורש התבוננות עמוקה של ההורים על עצמם. עלינו לשים לב לאופן שבו אנו מגיבים לילדינו - האם אנו באמת מחזקים וממקדים על המאמצים והתהליך שהם עוברים ולא רק על התוצאה? האם אנו מראים להם שאוהבים אותם גם כשהם נכשלים ולא רק כשהם מצליחים? האם אנחנו אומרים להם שאנחנו אוהבים אותם ללא תנאי ואנחנו איתם גם ברגעים שקשה. 

חשוב לזכור שפידבק אוהב וקבלה הם צרכים בסיסיים של ילדים, לא פרס על הישגים. הקבלה וההערכה של ההורים צריכות להיות נתונות באופן בלתי-מותנה, כך שהילד ירגיש מוערך ללא תלות בהצלחות או כישלונות. זוהי ההשקעה הגדולה ביותר שאנו יכולים לבצע כהורים בבטחונם העצמי של ילדינו.

כמו בכל דבר בהורות, יישום גישה זו אינו פשוט וקל. יש רגעים שבהם אנו מאוכזבים או כועסים על ילדינו, וקשה להעניק קבלה וחיוביות. אך ככל שנצליח יותר להפריד בין האהבה וההערכה שלנו לילד לבין ההתנהגות שלו, כך נוכל לחזקו ולתת לו כוח לצמוח. במילים אחרות - לאהוב ולקבל את הילד, גם כשאיננו אוהבים את ההתנהגות שלו. זהו יסוד הבטחון העצמי שכל הורה מבקש להקנות לילדיו.


מרגישים שאתם רוצים ללמוד איך בדיוק לעשות את זה?


מזמינה אתכם לפנות אלי להדרכה פרטנית בזום או בקליניקה

מוזמנים ליצור איתי קשר להורות מודעת, רגועה ומכילה יותר.


שלכם,

עינת אלה לוי

מדריכת הורים בשיטת אדלר ויועצת שינה

050-6666203







Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page